Julstaden Alingsås

27 nov - 31 dec 2020
Det blir jul i Alingsås i år igen. En del saker blir lite annorlunda men mycket är precis som vanligt. Alingsås kläs i juleskrud med isbana, shoppingmys och upplevelser som ger både barn och vuxna den rätta julstämningen. Åk ett skridskoåk med familjen eller strosa bland de julbelysta kullerstensgatorna. Eller varför inte ta en fika på ditt favoritkafé?

Här är ett urval om vad som händer i Alingsås under julen 2020. Vi kallar det Christmas Lights in Alingsås!


Träffa Tomten och Tomtemor!

Träffa Tomten och Tomtemor kl. 12-15 utanför Gallerian Storken varje lördag och söndag, 28 november fram till jul.


Åk skridskor på Lilla torget!

Alingsås konståkningsklubb och Alingsås hockey lånar ut utrustning så att alla som vill kan ta sig en åktur på konstisbanan på Lilla torget.


Gå en digital barndeckarvandring!

Välkommen att lösa digitala juldeckarfall med Moa och Måns i Hemliga Klubben – utomhus i Alingsås närsomhelst med hjälp av din mobil. Kostnadsfri aktivitet som tar 30-50 minuter på egen hand, med bästa kompisen eller tillsammans med familjen och du kan välja svårighetsnivå utifrån ålder och kunskapsnivå.

Läs mer>>
Se en film om deckarvandringarna >>


Fikavandra i juletid!

Häng på på en julversion av den populära fikavandringen. Max 8 personer  per grupp och största delen av vandringen och smakprovningen sker utomhus.
Läs mer >>


Rösta på Alingsås bästa julskyltning!

Strosa på stan och var med och rösta fram vilket skyltfönster du tycker lyckats bäst med skyltningen. Du kan vinna presentkort som gäller i deltagande butiker och caféer.
Läs mer här >>


Åk Julexpressen mellan stadskärnan och handelsområdena!

Det lilla röda jultåget tag dig mellan Lilla torget, Gallerian Storken samt Vimpeln köpcenter, Nolhaga Slott och Bolltorps handelsområde. Tåget har anpassats med plexiglas för allas säkerhet. Julexpressen tuffar fram kl. 10-16 varje lördag och söndag 28 november fram till jul.


Läs mer om vad som händer under Christmas Lights in Alingsås på Turistbyråns hemsida samt på Christmas Lights Facebooksida

tree